Palveluasumista mielenterveyskuntoutujille ja muille erityisryhmille (12 h) Pirkanmaalla

”Yksin ei tarvitse selviytyä”

Metsomäen asumisyksikkö Mäntässä tarjoaa turvallista ja moniammatillista kuntouttavaa palveluasumista sekä intervallijaksoja mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Tukiasuminen voidaan järjestää Metsorannan yksikössämme Keuruulla.  Metsomäessä on mahdollisuus myös toimintakyvynarvioinnin jaksolle, niin kotona asuville kuin muissa asumispalveluyksiköissä oleville. Toiminnan peruspilarina on tukea ihmistä vahvistamaan omia voimavarojaan, osallisuutta ja vastuunottoa sekä auttaa häntä näkemään positiivisia tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Metsomäen kaunis kivitalo sijaitsee Mäntän ja Vilppulan välissä, järven rannalla. Rannassa on oma soutuvene asukkaiden käyttöön, rantasauna ja laavu yhteisiä hetkiä varten. Isolla puutarhamaisella pihalla asukkailla on mahdollisuus osallistua vaikkapa ruohonleikkuuseen ja puuhommiin. Myös hiihtoladut lähtevät ihan vierestä. Metsomäessä järjestetään myös erilaisia yhteisöllisiä tapahtumia.

Metsomäessä on 28 asukaspaikkaa kolmessa kerroksessa rappusten päässä. Asukas voi kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan mieleisekseen. Mäntän keskustan alueelle on n. 3 km. Mänttä on julistautunut taidekaupungiksi, jonka ansiosta kaupungissa on erilaisia taidetapahtumia ympäri vuoden. Serlachius museoalue sijaitsee kävelymatkan päässä Metsomäestä!

Lisätiedot ja asukaspaikkatiedustelut:
lomakkeella tai puh. 044 3748 114
 

Varaa esittely

" Etsin vuosikaudet apua, jossa yhdistyisi päihdehuolto ja mielenterveys. Muutos alkoi, kun jäin pidempiaikaiseen hoitoon ja otin elämässä uuden aikalisän. Kuntouduin ja nykyään elän kuin muutkin ihmiset historiastani huolimatta. Hienointa tässä elämässä on se, että kaikki uudet muistot ovat kauniita muistoja. "

Toimintaperiaatteet

Toimintamme kulmakiviä ovat yhteisöllisyys, vastuullisuuteen kasvaminen, aktiivisuus ja arjen hallinta. Haluamme vahvistaa ihmisen omia voimavaroja ja auttaa näkemään positiivisia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Luonto on vahvasti läsnä toiminnassamme. Se antaa voimia ja rauhoittaa. Toimimme kaikissa asumisyksiköissämme Green Care -periaatteiden mukaisesti.