Palvelu- ja tukiasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille Keski-Suomessa

”Oma ovi – omalla nimellä”

Metsorannan asumisyksikkö Keuruulla tarjoaa moniammatillista kuntouttavaa palveluasumista ja tukiasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Toiminnan perustana on yksilöllinen kuntoutumisen suunnitelma ja tavoitteellinen palveluasuminen yhteistyössä läheisten ja kotikunnan edustajien kanssa -kohti itsenäisempää toimintakykyä ja elämänhallintaa. Tavoitteena on tukea ihmistä vahvistamaan omia voimavarojaan, osallisuutta ja vastuunottoa sekä auttaa näkemään positiivisia tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Metsorannan kerrostalo sijaitsee entisen Juurikkaniemen sairaalan alueella, Keurusselän rantamaisemissa. Kerrostalon sijainti on rauhallinen ja luonnonläheinen, jossa on panostettu myös pihapiirin toiminnallisuuteen. Rannassa on oma soutuvene asukkaiden käyttöön, kesällä kasvatetaan vihanneksia pienessä kasvihuoneessa, pihalta löytävät myös frisbee-golfrata sekä tikkataulu.

Metsorannassa on 26 asuntoa, joista 23 asuntoa on asumispalvelua varten. Kaikissa huoneistoissa on keittiö ja tilava kylpyhuone sekä ranskalainen parveke. Kaikilla asukkailla on asuntoonsa oma avain. Yhteisinä tiloina ovat päivätoiminnan olohuone, sauna ja pyykkitupa. Keuruun keskustan alueelle on n. 2,5 km. Lähimmät kaupat sijaitsevat n. 1,5 km päässä.

Lisätiedot ja asukaspaikkatiedustelut:
lomakkeella tai puh. 044 721 5101

Varaa esittely

" Etsin vuosikaudet apua, jossa yhdistyisi päihdehuolto ja mielenterveys. Muutos alkoi, kun jäin pidempiaikaiseen hoitoon ja otin elämässä uuden aikalisän. Kuntouduin ja nykyään elän kuin muutkin ihmiset historiastani huolimatta. Hienointa tässä elämässä on se, että kaikki uudet muistot ovat kauniita muistoja. "

Toimintaperiaatteet

Toimintamme kulmakiviä ovat yhteisöllisyys, vastuullisuuteen kasvaminen, aktiivisuus ja arjen hallinta. Haluamme vahvistaa ihmisen omia voimavaroja ja auttaa näkemään positiivisia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Luonto on vahvasti läsnä toiminnassamme. Se antaa voimia ja rauhoittaa. Toimimme kaikissa asumisyksiköissämme Green Care -periaatteiden mukaisesti.