Palvelu- ja tukiasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille Keski-Suomessa

Metsorannan asumisyksikkö Keuruulla tarjoaa moniammatillista kuntouttavaa palveluasumista ja tukiasumista mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Toiminnan perustana on yksilöllinen kuntoutussuunnitelma ja tavoitteellinen palveluasuminen yhteistyössä läheisten ja kotikunnan edustajien kanssa kohti itsenäisempää toimintakykyä ja elämänhallintaa. Tavoitteena on vahvistaa ihmisen omia voimavaroja, osallisuutta ja vastuunottoa sekä auttaa näkemään positiivisia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Metsorannassa on 15 esteetöntä asukaspaikkaa.

Metsorannan kerrostalo sijaitsee entisen Juurikkaniemen sairaalan alueella, luonnonkauniilla paikalla Keurusselän rantamaisemissa. Talossa on 26 asuntoa, joista 15 asuntoa on asumispalvelua varten. Loput asunnoista ovat tukiasuntoja ja yhteisiä tiloja. Asukkaalla on huoneistossaan keittiö ja tilava kylpyhuone sekä lukittu kaappi henkilökohtaisia tavaroita varten. Kaikilla asukkailla on asuntoonsa oma avain. Keuruun keskustan alueelle on n. 2,5 km. Lähimmät kaupat sijaitsevat n. 1,5km päässä.

 Lisätiedot ja paikkatiedustelut: kehittämispäällikkö Ritva Leijala, p. 050-395 6622.

Varaa esittely

" Etsin vuosikaudet apua, jossa yhdistyisi päihdehuolto ja mielenterveys. Muutos alkoi, kun jäin pidempiaikaiseen hoitoon ja otin elämässä uuden aikalisän. Kuntouduin ja nykyään elän kuin muutkin ihmiset historiastani huolimatta. Hienointa tässä elämässä on se, että kaikki uudet muistot ovat kauniita muistoja. "

Toimintaperiaatteet

Toimintamme kulmakiviä ovat yhteisöllisyys, vastuullisuuteen kasvaminen, aktiivisuus ja arjen hallinta. Haluamme vahvistaa ihmisen omia voimavaroja ja auttaa näkemään positiivisia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Luonto on vahvasti läsnä toiminnassamme. Se antaa voimia ja rauhoittaa. Toimimme kaikissa asumisyksiköissämme Green Care -periaatteiden mukaisesti.