Metsomäen Kodit Oy tarjoaa asukkaan voimavaroihin ja toimintakykyyn mukautuvaa tuettua asumista. Portaittain etenevä asumismalli on Vehkoon asumis- ja koulutuspalveluyhdistys ry:n yli 20 vuotta sitten kehittämä ja tuloksekkaaksi todettu toimintatapa. Malli takaa riittävän tuen ja aktivoi itsenäisen elämän harjoitteluun turvallisesti. Tavoitteena on luoda asukkaalle toimiva ja luotettava tukiverkosto kotipaikkakunnalle siirryttäessä. Tukiasuntotoiminnasta vastaa tukiasunto-ohjaaja.

 

 

Asumismuodot

Päihteetön asumispalveluyksikkö (tuki 24 h tai 12 h)

  • Kalustamasi tai kalustettu oma huone
  • Yhteiset keittiö-, ruokailu- ja olohuonetilat, tv-tila
  • Yhteiset wc- ja pesuhuonetilat, sauna
  • Voit tuoda oman lemmikkisi mukaan

Asumispalveluyksikössä asumisen tavoitteet:

vuorokausirytmin vakiinnuttaminen, oman toimintakyvyn ylläpitäminen ja kuntoutuminen, lääkehoidon toteuttaminen ja sen omatoimisen toteuttamisen harjoittelu, päivittäisten toimintojen opettelu ja harjoittelu

Tukiasuntoharjoittelu

Kalustettu yksiö tai kaksio (Multia, Keuruu, Mänttä)

Tukiasuntoharjoittelun tavoitteet:

itsenäisen asumisen harjoittelu ja päivittäisten toimintojen vahvistaminen (ruoanlaitto, siivous, kauppa-asiat, lääkehoidon omatoiminen toteuttaminen)

Tukiasuminen

Kalustettu tai kalustamasi yksiö tai kaksio Multialla, Keuruulla, Mäntässä tai omalla paikkakunnalla

Itsenäinen asuminen  (tukiverkon tuella)

Päihteetön arki ja elämänhallinta sujuu tukiverkoston avulla

Ota yhteyttä

Toimintaperiaatteet

Toimintamme kulmakiviä ovat yhteisöllisyys, vastuullisuuteen kasvaminen, aktiivisuus ja arjen hallinta. Haluamme vahvistaa ihmisen omia voimavaroja ja auttaa näkemään positiivisia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Luonto on vahvasti läsnä toiminnassamme. Se antaa voimia ja rauhoittaa. Toimimme kaikissa asumisyksiköissämme Green Care -periaatteiden mukaisesti.