Auringonlasku mökillä

Kehittämispäällikkö Ritva Leijala: “Luottamus rakentuu yhdessä tekemällä”

Sosionomi Ritva Leijala aloitti vuoden alussa Metsomäen Kodeilla kehittämispäällikkönä. Hänellä on vahva ja monipuolinen kokemus sote-alan vaativista tehtävistä niin asiakastyöstä kuin esimies- ja johtotehtävistäkin. Työkokemusta Leijalalla on kuntasektorilta sekä viimeiset yli 10 vuotta yksityiseltä sote-alan toimijalta, joista viimeiset neljä vuotta Pirkanmaalla.

Kehittämispäällikön roolissa Leijala ajattelee, että hänen tehtävänä on enemmänkin auttaa asiantuntijoita sanoittamaan ideansa ääneen ja auttaa jalostamaan ne toteuttamiskelpoisiksi. Luottamus rakennetaan yhdessä tekemällä.

– Metsomäen Kodit -palvelutoiminnan kehittämisessä avaintekijänä näen yhteistyön henkilökunnan kanssa. En usko taikatemppuihin tai siihen, että yksi ihminen voi muuttaa kaiken. Työnsä tekevät ammattilaiset ovat pääsääntöisesti asiantuntijoita siinä, millaisia asioita kehittämisessä kannattaisi tehdä.

Tilaajatahon toiveita halutaan kuulla

Leijalan mielestä tärkeää on kuunnella herkällä korvalla tilaajatahon toiveita ja tarpeita tulevaisuuden mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämisen suunnalla.

– Metsomäen kodit Oy:llä on vahva kumppanuus monien kuntien kanssa ja tästä haluamme jatkossakin pitää kiinni!

Ritva Leijala muutti pääkaupunkiseudulta maalle reilut kolme vuotta sitten. Nyt hän asuu järven rannalla Virroilla ja viihtyy enemmän kuin hyvin.

– Harrastamme mieheni kanssa veneilyä, joten isojen vesien äärellä on hyvä asua.

Koulutukseltaan Leijala on sosionomi (YAMK) sekä työnohjaaja ja työelämävalmentaja. Hän suorittaa parhaillaan myös ammatillisen opettajan koulutusta Tampereen ammattikorkeakoulussa.

 

Ritva Leijala, sosionomi (YAMK), työnohjaaja, työelämävalmentaja
Sähköposti: ritva.leijala@kuntoutumaan.fi
Puh: 050-395 6622

 

Toimintaperiaatteet

Toimintamme kulmakiviä ovat yhteisöllisyys, vastuullisuuteen kasvaminen, aktiivisuus ja arjen hallinta. Haluamme vahvistaa ihmisen omia voimavaroja ja auttaa näkemään positiivisia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Luonto on vahvasti läsnä toiminnassamme. Se antaa voimia ja rauhoittaa. Toimimme kaikissa asumisyksiköissämme Green Care -periaatteiden mukaisesti.