Kevät tulee kohisemalla Mänttäänkin

Metsomäessä odotellaan jo kovasti kesää ja kahvihetkiä koivujen varjossa. Muutaman kerran on jo kahviteltukin ulkona, kun päivät ovat olleet aurinkoisia ja lämpimiä. Myös mölkkyä on jo ehditty pelaamaan ja se onkin kovin suosittu asukkaiden keskuudessa!

Rannan laavu on mieluinen paikka asukkaille, siellä on käyty paistamassa makkaraa ja juomassa päiväkahvit. Pilkilläkin käytiin jäiden ollessa, mutta kalansaalis jäi vaisuksi. Tärkeintä kuitenkin oli yhdessäolo ja keskustelut siinä lomassa.

Syntymäpäiviäkin talossa vietettiin. Täytekakkua syötiin ja päivänsankarille laulettiin. Toiminnalliset ryhmät ovat asukkaille mieluisia ja talokokoukset asukkaille tärkeitä. Näissä kokouksissa asukkaat voivat tuoda esille omia ajatuksiaan ja ideoitaan talon toimintaan. Huhtikuun aikana Metsomäkeen muutti uusi asukas ja hän on hyvin sulautunut joukkoon mukaan.

Kesäkuun alussa Metsomäessä aloittaa uusi psykiatrinen sairaanhoitaja. Hänen otamme ilolla vastaan työtiimiimme.

Toukokuun lopulla meiltä jää eläkkeelle pitkäaikainen työntekijä jolle työryhmä piti läksiäiset. Meillä oli mukavat juhlat ja koko työryhmä oli mukana.

Työyhteisössä olemme aloittaneet kevään aikana perehtymisen valmentavaan johtajuuteen sekä tiimi- ja itseohjautuvuuteen. Koulutusta on sekä työntekijöille että esihenkilöille. Työryhmä on motivoitunut ja innostunut tämän uuden asian äärellä. Myös esihenkilöt kokevat, että nyt viedään ajatusta työntekemisestä oikeaan suuntaan.

Hyvää alkavaa kesää kaikille toivottavat Metsomäen työryhmä ja asukkaat

Toimintaperiaatteet

Toimintamme kulmakiviä ovat yhteisöllisyys, vastuullisuuteen kasvaminen, aktiivisuus ja arjen hallinta. Haluamme vahvistaa ihmisen omia voimavaroja ja auttaa näkemään positiivisia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Luonto on vahvasti läsnä toiminnassamme. Se antaa voimia ja rauhoittaa. Toimimme kaikissa asumisyksiköissämme Green Care -periaatteiden mukaisesti.