Metsomäen Kodit osallistuu järjestöjen joulukeräyksiin

Metsomäen Kodit Oy ja Vehkoonranta Oy lahjoittavat joulukorttirahat tänä vuonna Pelastakaa Lapset ry:n Anna lahjaksi tulevaisuus -joulukeräykseen. Kerätyillä varoilla järjestö auttaa lapsia ja nuoria kotimaassa. Erityisesti koronapandemia on lisännyt eriarvoisuutta Suomessa, ja yhä useampi lapsi ja nuori on vaarassa syrjäytyä. Vähävaraisten perheiden lasten opintojen ja harrastusten tukemisen lisäksi Pelastakaa Lapset antaa keskustelutukea vaikeassa tilanteessa oleville nuorille sekä tarjoaa tukihenkilöitä lapsille, joiden perheiltä puuttuu tukiverkot, kerrotaan keräyksen sivuilla www.pelastakaalapset.fi/joulukerays.

— Hyvän jakaminen eteenpäin on oleellinen osa Metsomäen Kotien ja Vehkoonrannan toimintaa. Yksiköt ovat vuosien varrella osallistuneet erilaisiin hyväntekeväisyyskampanjoihin, muun muassa jakamalla joulumuistamiset Toisenlainen Lahja -palvelun kautta, kertoo Metsomäen Kodit Oy:n tietohallintopäällikkö Jaakko Tergujeff.

Myös Metsomäen yksikkö Mäntässä osallistuu asukas- ja ohjaajavoimin omaan joulukeräykseensä. Yksikössä on jo kolmatta vuotta menossa loppuvuoden kävelykampanja, jossa kerättyjen kilometrien perusteella yksikkö lahjoittaa tietyn summan asukkaiden valitsemaan keräyskohteeseen. Ensimmäisenä vuonna käveltiin 250 km ja lahjoitettiin 50 euroa nenäpäiväkeräykseen, vuosi sitten 300 km:n tuloksella meni 60 euroa Mieli ry:n joulukeräykseen, ja tänä vuonna joulukuun puolivälissä on koossa jo lähes 350 km, eli ainakin 70 euroa on menossa Sininauhaliitolle. Vuodenvaihteen jälkeen kävelylistat kerätään seinältä ja lopullista tulosta juhlitaan koko talon väen kanssa kakkukahveilla.

— Olen todella ylpeä meidän asukkaista. Ensimmäisen vuoden jälkeen he ovat jo toisen kerran itse halunneet uusia kampanjan, eikä yrityksen puolelta oikein ollut vaihtoehtoja, iloitsee Tergujeff, joka aiemmin työskenteli yksikössä ohjaajana.

Metsomäen Kodit Oy ja Vehkoonranta Oy ovat suomalaisomisteisia yrityksiä, jotka tuottavat omaan asumiseen tähtääviä asumispalveluja mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä muille erityisryhmille. Toimintamme on laadukasta, joustavaa ja kuntoutumisen mahdollistavaa neliportaisen asumisenmallin ja ammattitaitoisen henkilöstömme tukemana.

Toimintaperiaatteet

Toimintamme kulmakiviä ovat yhteisöllisyys, vastuullisuuteen kasvaminen, aktiivisuus ja arjen hallinta. Haluamme vahvistaa ihmisen omia voimavaroja ja auttaa näkemään positiivisia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Luonto on vahvasti läsnä toiminnassamme. Se antaa voimia ja rauhoittaa. Toimimme kaikissa asumisyksiköissämme Green Care -periaatteiden mukaisesti.