Auringonlasku mökillä

Onnistujan tarina: ”Tessa”


Lähtötilanne

Työskentelin aikoinaan ratsastuksen opettajana ja tykkäsin työstäni. Sitten sairastuin ja jouduin psykiatriseen sairaalahoitoon pelkojen, psykoottisuuden ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön vuoksi. Vuosikymmenten aikana elin ja asuin pitkään psykiatrisessa sairaalassa ja palvelukodeissa.

Kuntoutumispolkuni
Metsomäen Palvelukodissa asuin ensin omaa huonettani muiden asukkaiden tapaan, kunnes muutama vuosi sitten minulle tarjottiin mahdollisuutta kokeilla itsenäisempää asumista tavallisen kerrostalon tukiasunnossa. Tukiasunnolla olen uudelleen opetellut jo unohtuneita elämäntaitoja, kuten ruoanlaittoa ja kodin sisustamista itseni näköiseksi. Olen ollut positiivisesti yllättynyt siitä kuinka hyvää ruokaa osaan laittaa ja kuinka viihtyisä oma koti voi olla.

Elämäntilanne tänään
Fyysinen kuntoni on kohentunut, kun kuljen kaupungilla ja hoidan nyt jälleen itse asioitani. Voimani ovat lisääntyneet. Käyn palvelukodilla edelleen bändi-harjoituksissa ja puutyöverstaalla. Nyt elän elämäni parasta aikaa ja muistelen mielelläni mukavia menneitä asioita. Odotan innolla myös kesän ja Metsomäen Palvelukodin tulevia retkiä. Suunnitelmana on viettää kesällä ainakin joku päivä Tampereella ja käydä kesäteatterissa.

Toimintaperiaatteet

Toimintamme kulmakiviä ovat yhteisöllisyys, vastuullisuuteen kasvaminen, aktiivisuus ja arjen hallinta. Haluamme vahvistaa ihmisen omia voimavaroja ja auttaa näkemään positiivisia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Luonto on vahvasti läsnä toiminnassamme. Se antaa voimia ja rauhoittaa. Toimimme kaikissa asumisyksiköissämme Green Care -periaatteiden mukaisesti.