Uutiset

Kaljarahalla etelään! Tipaton tammikuu kannattaa

17. tammikuuta 2020

Tipattoman tammikuun vietto ja alkoholin käytön vähentäminen muutenkin hyödyttää monella tapaa sekä terveyttä että kukkaroa. Pienilläkin muutoksilla voi saada aikaan suuria vaikutuksia! Lue Piia Virtasen blogi aiheesta.

Lue lisää

Metsomäen Kodeilla hyödynnetään toipumisorientaation oppeja

26. marraskuuta 2019

Toipumisorientaatio tarkoittaa mielenterveyden hoidon suuntausta, jossa tavoitteena on vahvistaa kuntoutujien omia voimavaroja, merkityksellisyyden tunnetta ja toiveikkuutta. Metsomäen Kodeilla otetaan käyttöön toipumisorientaation mukainen lähestymistapa kaikissa kohtaamisissa.

Lue lisää

Laatutyö on koko henkilöstön yhteinen asia

15. marraskuuta 2019

Vehkoonranta Oy:n toiminta on sertifioitu ISO 9001:2015 -laatujärjestelmään asumispalvelun ja tukiasumisen osalta. Laatujärjestelmä ei ole vain kasa paperia toimiston mapissa, vaan arjen toimintaprosesseja, jotka takaavat kaikille asiakkaille tasavertaisen kohtaamisen ja palvelukokemuksen. Vehkoossa laatutyötä tehdään koko henkilöstön voimin ja myös asiakaspalautteisiin peilaten.

Lue lisää

Korvaushoitoasiakkaan hoitopolku Vehkoon Asunnoilla

23. lokakuuta 2019

Usein tilanteessa, jossa henkilöllä on päihteiden käytön lisäksi myös mielenterveydellisisä haasteita, itsenäinen, kotoa käsin tapahtuva korvaushoito ei onnistu. Hoitomuoto ei myöskään onnistu kaikissa asumispalveluja tarjoavissa yksiköissä. Vehkoon Asunnoilla asukkaan korvaushoito onnistuu turvallisesti ja kontrolloiduissa olosuhteissa.

Lue lisää

Avoimet työpaikat: 3 ohjaajaa Mänttään ja Vilppulaan

7. lokakuuta 2019

Haemme työyhteisöihimme Mänttään ja Vilppulaan kahta luonnossa viihtyvää ja kuntouttavaa työotetta käyttävää ohjaajaa vakituiseen sekä yhtä ohjaajaa määräaikaiseen tehtävään kaksi- ja kolmivuorotyöhön. Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan, oma auto on välttämätön.

Lue lisää

Metsomäen Kodit Oy mukana Suomen suurimmmassa avoimien ovien päivässä

6. syyskuuta 2019

Metsomäen Kodit Oy on mukana Suomalaisen Työn Liiton järjestämässä Tervetuloa meille -tempauksessa järjestämällä avoimien ovien päivän kahdessa yksikössään, Villa Soilussa ja Metsomäen Palvelukodissa 2.10.2019.

Lue lisää

KELA:n hyväksyntä päihdehuollon kuntoutuslaitokseksi

14. elokuuta 2019

Vehkoonranta Oy:n yksikkö Vehkoon Asunnot on hyväksytty KELA:n kuntoutusrahaan oikeuttavaksi päihdehuollon kuntoutuslaitokseksi ympärivuorokautisen laitoshoidon osalta. Lupa pitää sisällään 7 asiakaspaikkaa ja se on saatu kesäkuussa 2019.

Lue lisää

Green Care voimaannuttaa ja vahvistaa asukkaiden toimintakykyä

9. heinäkuuta 2019

Metsomäen Kotien arjessa on aina liikuttu ja nautittu luonnossa olemisesta. Vehkoon Asuntojen, Metsomäen Palvelukodin ja Villa Soilun luonnonläheisyys ovat antaneet oivat puitteet retkeilyyn, luonnon tarkkailuun sekä puutarhanhoitoon.

Lue lisää

Uusia lupia ja palveluntuottajasopimuksia

23. huhtikuuta 2019

Asumisyksiköillemme on myönnetty ja uusittu toimintalupia ja voimme kertoa myös palveluntuottajasopimuksista Akaan ja Tampereen kanssa.

Lue lisää

Onnistujan tarina: ”Tessa”

19. huhtikuuta 2019

Meille asukkaidemme kuntoutuminen takaisin arkeen on kaikkein tärkein tavoite. On ilo nähdä, kuinka vaikeistakin lähtökohdista on onnistuttu saamaan elämälle uusi suunta. Asukkaamme "Tessa" kertoo omin sanoin, millaisen polun hän on kulkenut kuntoutumisen tiellä.

Lue lisää

Toimintaperiaatteet

Toimintamme kulmakiviä ovat yhteisöllisyys, vastuullisuuteen kasvaminen, aktiivisuus ja arjen hallinta. Haluamme vahvistaa ihmisen omia voimavaroja ja auttaa näkemään positiivisia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Luonto on vahvasti läsnä toiminnassamme. Se antaa voimia ja rauhoittaa. Toimimme kaikissa asumisyksiköissämme Green Care -periaatteiden mukaisesti.