Uutiset

Metsomäen Kodit tukee taas lasten hyvinvointia

22. joulukuuta 2023

Metsomäen Kodit Oy ja Vehkoonranta Oy ovat lahjoittaneet joulukortteihin kuluvat rahat tänäkin vuonna lasten hyvinvoinnin tukemiseen kotimaassa Pelastakaa lapset ry:n joulukeräyksen kautta.

Lue lisää

Kuntoutumisen tarinani

13. joulukuuta 2023

Lue lisää

Henkilökunnan monipuolinen koulutus takaa laadukkaan kuntoutuksen asukkaille

13. lokakuuta 2023

Vehkoonranta on koulutusmyönteinen työyhteisö. Tässä ajankohtaisosiossa työntekijät kertovat itse millä kaikilla tavoilla uskovat koulutuksen hyödyntävän sekä asukkaita ja myös koko työyhteisöä.

Lue lisää

Metsorannassa toteutetaan Green Care toimintaa

19. kesäkuuta 2023

Metsorannassa Green Care toiminta on osa kuntoutusta. Pihalle onkin rakennettu muovikasvihuone sekä kasvimaa. Lisäksi sijaintimme on luonnonläheinen järven rannalla, vaikka asuminen tapahtuu tavallisessa kerrostalossa.

Lue lisää

Mukana messuilla

16. toukokuuta 2023

Metsomäen Kodit Oy ja Vehkoonranta Oy ovat tänä keväänä osallistuneet useille mielenterveys- ja päihdealan messuille. Tietoa on viety ja tietoa on tuotu, ja kohtaamiset muiden ammattilaisten kanssa ovat aina tärkeitä.

Lue lisää

Päihdy elämästä -päihdeohjelma osana Metsomäen Kotien kuntoutusta

15. maaliskuuta 2023

Metsomäen Kotien yksiköissä käytössä oleva Päihdy elämästä -päihdeohjelma on tarjolla myös kotona asuville asukkaille.

Lue lisää

Palautekysely esihenkilöistä

6. huhtikuuta 2022

Metsomäen Kotien yksiköissä toteutettiin työntekijöiden palautekysely koskien yksiköiden johtamista. Kyselyjen avulla saamme arvokasta tietoa johtamisen kehittämiseksi ja teemme näkyväksi sen erilaisia puolia.

Lue lisää

Toimintakyvyn arviointi – askel kohti omannäköistä elämää

5. huhtikuuta 2022

On monia syitä, minkä takia ihan tavallinen arki kotona, opinnoissa, työelämässä tai vapaa-ajalla voi tuntua vaikealta. Tämän vuoksi olemmekin Metsomäessä kehittäneet kattavan arviointipaketin sinun auttamiseksesi, kertoo Metsomäen toimintaterapeutti Sanna Lähdekorpi.

Lue lisää

Moniammatillinen yhteistyö tärkeä osa toimintakyvyn arviointiprosessia

5. maaliskuuta 2022

Metsomäen yksikössä on aloitettu hanke, jossa kehitetään asiakkaiden toimintakyvyn arviointijaksoa. Hankkeeseen rekrytoitu toimintaterapeutti Sanna Lähdekorpi kertoo, että työryhmän moniammatillisuus tuo arviointiin erittäin paljon erilaisia ja toisiaan täydentäviä näkökulmia.

Lue lisää

MBB-menetelmästä hyötyä päihde- ja riippuvuushoitoon

7. maaliskuuta 2022

Mind-Body Bridging -menetelmän avulla opetellaan tunnistamaan ja rauhoittamaan yliaktiivista identiteettisysteemiä kehon ja mielen tuntemusten avulla. Vehkoonrannan vastaava ohjaaja kouluttautui MBB-terapeutiksi saadakseen itselleen ja työryhmälle lisää työkaluja päihde- ja riippuvuustyöskentelyyn.

Lue lisää

Laatutyö osana Vehkoonrannan arkea

22. tammikuuta 2022

Vehkoonrannan asumispalvelua ja tukiasumispalvelua koskeva laatusertifikaatti on kiinteä osa yksikön arkista toimintaa. Sisäisillä ja ulkoisilla auditoinneilla pidetään huoli, että työntekijöiden kirjatut tehtävät ja vastuut ovat linjassa käytännön toiminnan kanssa, ja toisinpäin. Yksikönjohtaja Ritva Peräaho kertoo, että sertifiointi tuo tasaisempaa laatua työskentelyyn.

Lue lisää

Blogi: Mitä on asumispalvelun laatu?

24. helmikuuta 2022

Laadusta, laatutyöstä ja sen tarpeesta puhutaan entistä voimakkaimmin äänenpainoin, kun valmistellaan hyvinvointialueita. Mutta mitä hyvä laatu erityisryhmien asumispalvelussa oikeasti on ja miten sitä pitäisi mitata, pohtii toimitusjohtaja Piia Virtanen.

Lue lisää

Metsomäen Kodit osallistuu järjestöjen joulukeräyksiin

17. joulukuuta 2021

Metsomäen Kodit lahjoittaa joulukorttirahat tänä vuonna Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen ja on tukemassa vähävaraisten perheiden lapsia ja vaikeassa tilanteessa olevia nuoria. Myös asukkaat osallistuvat hyväntekeväisyyteen omalla kävelykampanjalla.

Lue lisää

Blogi: Joulu on jokaisen näköinen juhla

16. joulukuuta 2021

Meillä Metsomäen Kodeilla uskotaan, että jokaisella on omanlainen näkemys joulusta ja sen vietosta, kirjoittaa Ritva Leijala blogissa.

Lue lisää

Metsomäkeen etsitään lähihoitajaa yövuoroon

7. huhtikuuta 2022

Metsomäessä on haussa lähihoitaja tekemään säännöllistä yövuoroa vakituisessa työsuhteessa. Ota pian yhteyttä!

Lue lisää

Blogi: Ajatuksia koulutuspäivien merkityksestä

10. marraskuuta 2021

Metsomäen Kotien kehittämispäällikkö Ritva Leijala pohtii uudessa blogisarjassa yksiköiden yhteisten koulutuspäivien merkitystä.

Lue lisää

Metsomäen Kodit mukana Mielenterveysmessuilla!

15. lokakuuta 2021

Metsomäen Kodit on mukana Mielenterveysmessuilla 23.-28.11.2021! Tänä vuonna verkossa järjestettävän tapahtuman otsikko on tänä vuonna Mielen hyvinvointia kokemuksella. Lue lisää ja tule mukaan!

Lue lisää

Vaikutusmahdollisuudet lisäävät työtyytyväisyyttä ja sitoutumista

6. lokakuuta 2021

Elävä ja ajanmukainen strategia ei ole mapillinen paperia johtajan pöytälaatikossa. Se on yhteisiin arvoihin ja tavoitteisiin pohjautuvaa arjen toimintaa, johon kaikki yrityksessä työskentelevät voivat sitoutua. Metsomäen Kodeilla strategiaa hiotaan yhdessä henkilöstön kanssa.

Lue lisää

Turvallista itsenäistä asumista mielenterveys- tai päihdekuntoutujalle

18. elokuuta 2021

Metsorannassa palveluasumisen kysyntä on kasvanut viime aikoina, jonka vuoksi tukiasuntoja on päätetty muuttaa palveluasumiseen. Metsorannassa on nyt yhteensä 20 palveluasuntoa, joissa yhdistyy ihanteellisella tavalla itsenäisen asumisen rauha, tarvittava tuki sekä yhteisöllisyys.

Lue lisää

Toimintakyvyn vahvuudet ja rajat löytyvät yhteistyöllä asumisjakson aikana

18. syyskuuta 2021

Kunnissa mahdollisuudet mielenterveyskuntoutujien toimintakyvyn arviointiin ovat rajalliset. Asiakasta nähdään lyhyissä tapaamisissa ja kotikäynneillä, mutta asiakkaan toimintakyvyn eri osa-alueet eivät välttämättä tule näissä ilmi.

Lue lisää

Vehkoonrantaan haetaan sairaanhoitajaa tai sosionomia vakituiseen työsuhteeseen

10. helmikuuta 2022

Vehkoonrannan yksikkömme Multialla etsii sairaanhoitajaa tai sosionomia (tai alan opiskelijaa, joka on suorittanut vähintään 140 op) vakituiseen työsuhteeseen. Ota yhteyttä tai täytä hakemus verkossa!

Lue lisää

Asukkaiden mielestä arkirutiineilla on suuri merkitys kuntoutumiseen

12. maaliskuuta 2021

Haastattelimme asukkaitamme kuntoutukseen hakeutumisesta, sen onnistumiseen liittyvistä asioista sekä heidän tulevaisuuden haaveistaan. Arjen askarointi, keskustelut ohjaajien kanssa sekä luonnon rauha koettiin tärkeäksi kuntoutumisessa.

Lue lisää

Metsorantaa luotsaava Leena Sillanpää on todellinen sote-alan moniosaaja

15. helmikuuta 2021

Metsorannan asumisyksikkö sai tammikuussa uuden luotsin, monipuolisen kokemuksen omaavan Leena Sillanpään. Yksikön vetäjänä hän toimii lähiesimiehenä ja vastaa muun muassa lääkehoidosta. Ensimmäiset työviikot ovat täyttyneet työkavereihin, asukkaisiin ja talon tapoihin tutustumisesta.

Lue lisää

Hyvän joulun toivotus!

16. joulukuuta 2020

Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta! Toivotamme asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme oikein hyvää joulua sekä onnellista uutta vuotta 2021! Tänä vuonna olemme joulumuistamisten sijaan tehneet lahjoituksen Mielenterveyden Keskusliitolle tukeaksemme heidän arvokasta työtään.

Lue lisää

Metsorannassa asukkaalla on oma tupa ja oma lupa – sekä tuki heti oven takana

25. marraskuuta 2020

Uusi asumisyksikkömme Metsoranta Keuruulla tarjoaa päihde- ja mielenterveyskuntoutujille tuetun asumisvaihtoehdon, jossa yhdistyvät itsenäisen asumisen yksityisyys ja päivittäinen tarpeen mukainen tuki.

Lue lisää

Metsomäen Kodit varmistaa tietoturvan monin tavoin

2. marraskuuta 2020

Viime päivinä uutisissa on käsitelty kansainvälisestikin merkittävän laajaa tietomurtoa suomalaiseen terveysalan yritykseen. Keskustelussa on esiintynyt huolta muidenkin terveysalan toimijoiden tietoturvasta. Lue tiedotteestamme, miten me Metsomäen Kodeilla varmistamme tietoturvan ajantasaisuuden ja jatkuvan ylläpidon.

Lue lisää

Metsoranta hakee tuntityöntekijöiksi lähi- tai sairaanhoidon opiskelijoita

5. lokakuuta 2020

Asumispalveluyksikkö Metsoranta Keuruulla hakee tuntityöntekijöiksi lähi- tai sairaanhoidon opiskelijoita. Sijaistehtävissä voit olla lähihoitaja- ja sairaanhoitajaopiskelija, kunhan sinulla on jo lääkehoitoluvat suoritettuna. 

Lue lisää

Tervetuloa tutustumaan Metsorantaan!

10. elokuuta 2020

Metsomäen Kodit Oy avaa uuden, Metsorannan asumispalveluyksikön Keuruulle syyskuussa 2020. Järjestämme avoimien ovien päivän 25.8. 2020 klo 12–15, johon olet lämpimästi tervetullut!

Lue lisää

Vehkoon Asunnot Multialla tarjoaa nyt myös opioidikorvaushoitoa

8. heinäkuuta 2020

Vehkoon Asunnot  Multialla on saanut Länsi-Suomen Aluehallintovirastolta luvan tarjota opioidiriippuvaisten korvaushoitoa. Näimme olemassa olevan tarpeen korvaushoidon toteuttamiseen päihteettömässä ja turvallisessa ympäristössä, sillä korvaushoito ei joskus onnistu itsenäisesti esimerkiksi mielenterveyden haasteiden vuoksi.

Lue lisää

Villa Soilun toiminta päättyy – uusi yksikkö Keuruulle

28. toukokuuta 2020

Metsomäen Kodit Oy:n hallitus on tehnyt päätöksen Villa Soilun toiminnan päättämisestä. Tulemme avaamaan syyskuussa 2020 uuden 12h palvelu- ja tukiasumisen yksikön Keuruulle. Tiedotamme asiasta lisää heti, kun mahdollista. Lisätiedot kehittämispäällikkö Ritva Leijalalta, p. 050-395 6622.

Lue lisää

Toiminnan kehittämiseen tarvitaan myös asiakaspalautetta

12. toukokuuta 2020

Metsomän Kodit toteutti helmi-maaliskuussa 2020 asiakaspalautekyselyn, jolla haluttiin selvittää erityisesti tilaajatahon sekä muiden sidosryhmien kokemuksia ja mielikuvia toiminnastamme. Kyselyssä saamamme palaute on meille erittäin arvokasta ja se myös aidosti ohjaa työmme suuntaa. Suuri kiitos siis kaikille palautetta antaneille! ​

Lue lisää

Asukkaiden kuntoutumisen tarpeet ohjaavat henkilöstön kouluttautumista

20. huhtikuuta 2020

Metsomäen Kodit kannustaa henkilöstöään syventämään ammattiosaamistaan säännöllisellä kouluttautumisella. Näin varmistetaan osaltaan asukkaan kuntoutumiseen tähtäävän työn laatu. Mahdollisuus kouluttautumiseen lisää tutkitusti myös henkilöstön työhyvinvointia.

Lue lisää

Sähköpostiosoitteeme ovat muuttuneet

28. tammikuuta 2020

Olemme yhtenäistäneet sähköpostiosoitteitamme. Sekä Metsomäen Kodit Oy:n että Vehkoonranta Oy:n henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat nyt muotoa: etunimi.sukunimi@kuntoutumaan.fi. Vanhat osoitteet toimivat rinnalla toistaiseksi ja viestit ohjautuvat niistä uuteen osoitteeseen.

Lue lisää

Avoimet työpaikat: lähihoitajia kesäsijaisuuksiin sekä määräaikaiseen yötyöntekijän tehtävään

28. tammikuuta 2020

Etsimme joukkoomme lähihoitajia eri pituisiin kesäsijaisuuksiin sekä yötyöntekijää määräaikaiseen (opintovapaan sijaisuus) työsuhteeseen. Tavoitteenamme on avata kevään aikana myös uusi yksikkö lähiseudulle, jossa tulemme myös tarvitsemaan sijaisia.

Lue lisää

Kehittämispäällikkö Ritva Leijala: “Luottamus rakentuu yhdessä tekemällä”

27. tammikuuta 2020

Sosionomi Ritva Leijala aloitti vuoden alussa Metsomäen Kodeilla kehittämispäällikkönä. Hänellä on vahva ja monipuolinen kokemus sote-alan vaativista tehtävistä niin asiakastyöstä kuin esimies- ja johtotehtävistäkin. Työkokemusta Leijalalla on kuntasektorilta sekä viimeiset yli 10 vuotta yksityiseltä sote-alan toimijalta, joista viimeiset neljä vuotta Pirkanmaalla.

Lue lisää

Blogi: Kaljarahalla etelään! Tipaton tammikuu kannattaa

17. tammikuuta 2020

Tipattoman tammikuun vietto ja alkoholin käytön vähentäminen muutenkin hyödyttää monella tapaa sekä terveyttä että kukkaroa. Pienilläkin muutoksilla voi saada aikaan suuria vaikutuksia! Lue Piia Virtasen blogi aiheesta.

Lue lisää

Laatutyö on koko henkilöstön yhteinen asia

15. marraskuuta 2019

Vehkoonranta Oy:n toiminta on sertifioitu ISO 9001:2015 -laatujärjestelmään asumispalvelun ja tukiasumisen osalta. Laatujärjestelmä ei ole vain kasa paperia toimiston mapissa, vaan arjen toimintaprosesseja, jotka takaavat kaikille asiakkaille tasavertaisen kohtaamisen ja palvelukokemuksen. Vehkoossa laatutyötä tehdään koko henkilöstön voimin ja myös asiakaspalautteisiin peilaten.

Lue lisää

Korvaushoitoasiakkaan hoitopolku Vehkoon Asunnoilla

23. lokakuuta 2019

Usein tilanteessa, jossa henkilöllä on päihteiden käytön lisäksi myös mielenterveydellisisä haasteita, itsenäinen, kotoa käsin tapahtuva korvaushoito ei onnistu. Hoitomuoto ei myöskään onnistu kaikissa asumispalveluja tarjoavissa yksiköissä. Vehkoon Asunnoilla asukkaan korvaushoito onnistuu turvallisesti ja kontrolloiduissa olosuhteissa.

Lue lisää

Metsomäen Kodit Oy mukana Suomen suurimmmassa avoimien ovien päivässä

6. syyskuuta 2019

Metsomäen Kodit Oy on mukana Suomalaisen Työn Liiton järjestämässä Tervetuloa meille -tempauksessa järjestämällä avoimien ovien päivän kahdessa yksikössään, Villa Soilussa ja Metsomäen Palvelukodissa 2.10.2019.

Lue lisää

KELA:n hyväksyntä päihdehuollon kuntoutuslaitokseksi

14. elokuuta 2019

Vehkoonranta Oy:n yksikkö Vehkoon Asunnot on hyväksytty KELA:n kuntoutusrahaan oikeuttavaksi päihdehuollon kuntoutuslaitokseksi ympärivuorokautisen laitoshoidon osalta. Lupa pitää sisällään 7 asiakaspaikkaa ja se on saatu kesäkuussa 2019.

Lue lisää

Green Care voimaannuttaa ja vahvistaa asukkaiden toimintakykyä

9. heinäkuuta 2019

Metsomäen Kotien arjessa on aina liikuttu ja nautittu luonnossa olemisesta. Vehkoon Asuntojen, Metsomäen Palvelukodin ja Villa Soilun luonnonläheisyys ovat antaneet oivat puitteet retkeilyyn, luonnon tarkkailuun sekä puutarhanhoitoon.

Lue lisää

Uusia lupia ja palveluntuottajasopimuksia

23. huhtikuuta 2019

Asumisyksiköillemme on myönnetty ja uusittu toimintalupia ja voimme kertoa myös palveluntuottajasopimuksista Akaan ja Tampereen kanssa.

Lue lisää

Onnistujan tarina: ”Tessa”

19. huhtikuuta 2019

Meille asukkaidemme kuntoutuminen takaisin arkeen on kaikkein tärkein tavoite. On ilo nähdä, kuinka vaikeistakin lähtökohdista on onnistuttu saamaan elämälle uusi suunta. Asukkaamme "Tessa" kertoo omin sanoin, millaisen polun hän on kulkenut kuntoutumisen tiellä.

Lue lisää

Haemme sijaisia kaksi- ja kolmivuorotyöhön

1. toukokuuta 2019

Haemme yksiköihimme Mänttään (Metsomäen Palvelukoti), Vilppulaan (Villa Soilu) ja Multialle (Vehkoon Asunnot) sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia sekä henkilöitä avustaviin tehtäviin sijaisiksi 1.5. 2019 alkaen.

Lue lisää

Keskisuomalainen uutisoi TUETAR-vaikuttavuusmittarista

19. maaliskuuta 2019

TUETAR®-vaikuttavuusmittari on uudenlainen digitaalinen työkalu kuntoutujan ja kuntoutustyöntekijän yhteiseen käyttöön.

Lue lisää

Kotisivumme uudistuivat

18. maaliskuuta 2019

Palvelemme jatkossa asiakkaitamme yhteisellä internetsivulla ja Metsomäen Kodit -brändillä.

Lue lisää

Metsomäen Kodit Oy:lle myönnetty Avainlippu

5. maaliskuuta 2019

Metsomäen Kodit Oy:lle on myönnetty Avainlippu merkiksi suomalaisesta työstä. 

Lue lisää

TUETAR®-vaikuttavuusmittari tuen tarpeen arviointiin julkaistu

19. maaliskuuta 2019

TUETAR® on digitaalinen työkalu, jonka avulla esimerkiksi päihde- tai mielenterveyskuntoutuja ja kuntoutustyöntekijä voivat yhdessä mitata eri elämän osa-alueiden kehittymistä.

Lue lisää

Toimintaperiaatteet

Toimintamme kulmakiviä ovat yhteisöllisyys, vastuullisuuteen kasvaminen, aktiivisuus ja arjen hallinta. Haluamme vahvistaa ihmisen omia voimavaroja ja auttaa näkemään positiivisia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Luonto on vahvasti läsnä toiminnassamme. Se antaa voimia ja rauhoittaa. Toimimme kaikissa asumisyksiköissämme Green Care -periaatteiden mukaisesti.