Uutiset

Metsomäki hakee tuntityöntekijöiksi ja sijaisiksi lähihoitajia

17. toukokuuta 2021

Metsomäki Mäntässä hakee lähihoitajia tuntitöihin ja eri pituisiin sijaisuuksiin. Täytä hakemus nettisivuillamme jo tänään!

Lue lisää

Vehkoonranta Oy etsii sairaanhoitajaa vakituiseen työsuhteeseen

8. huhtikuuta 2021

Vehkoonranta Oy etsii joukkoonsa sairaanhoitajaa vakituiseen työsuhteeseen 1.5.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan ja on 2-vuorotyötä. Sairaanhoitajana pääset kehittämään yksikön toimintaa osana moniammatillista tiimiä. Aloitamme haastattelut heti!

Lue lisää

Asukkaiden mielestä arkirutiineilla on suuri merkitys kuntoutumiseen

12. maaliskuuta 2021

Haastattelimme asukkaitamme kuntoutukseen hakeutumisesta, sen onnistumiseen liittyvistä asioista sekä heidän tulevaisuuden haaveistaan. Arjen askarointi, keskustelut ohjaajien kanssa sekä luonnon rauha koettiin tärkeäksi kuntoutumisessa.

Lue lisää

Metsorantaa luotsaava Leena Sillanpää on todellinen sote-alan moniosaaja

15. helmikuuta 2021

Metsorannan asumisyksikkö sai tammikuussa uuden luotsin, monipuolisen kokemuksen omaavan Leena Sillanpään. Yksikön vetäjänä hän toimii lähiesimiehenä ja vastaa muun muassa lääkehoidosta. Ensimmäiset työviikot ovat täyttyneet työkavereihin, asukkaisiin ja talon tapoihin tutustumisesta.

Lue lisää

Kesäsijaisten haku on alkanut!

13. tammikuuta 2021

Metsomäen Kodit Oy ja Vehkoonranta Oy etsivät kesäsijaisuuksiin LÄHIHOITAJIA. Lue lisää ja laita hakemus suoraan haluamaasi yksikköön. Otamme sopivat henkilöt haastatteluun pian!

Lue lisää

Hyvän joulun toivotus!

16. joulukuuta 2020

Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta! Toivotamme asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme oikein hyvää joulua sekä onnellista uutta vuotta 2021! Tänä vuonna olemme joulumuistamisten sijaan tehneet lahjoituksen Mielenterveyden Keskusliitolle tukeaksemme heidän arvokasta työtään.

Lue lisää

Metsorannassa asukkaalla on oma tupa ja oma lupa – sekä tuki heti oven takana

25. marraskuuta 2020

Uusi asumisyksikkömme Metsoranta Keuruulla tarjoaa päihde- ja mielenterveyskuntoutujille tuetun asumisvaihtoehdon, jossa yhdistyvät itsenäisen asumisen yksityisyys ja päivittäinen tarpeen mukainen tuki.

Lue lisää

Metsomäen Kodit varmistaa tietoturvan monin tavoin

2. marraskuuta 2020

Viime päivinä uutisissa on käsitelty kansainvälisestikin merkittävän laajaa tietomurtoa suomalaiseen terveysalan yritykseen. Keskustelussa on esiintynyt huolta muidenkin terveysalan toimijoiden tietoturvasta. Lue tiedotteestamme, miten me Metsomäen Kodeilla varmistamme tietoturvan ajantasaisuuden ja jatkuvan ylläpidon.

Lue lisää

Metsoranta hakee tuntityöntekijöiksi lähi- tai sairaanhoidon opiskelijoita

5. lokakuuta 2020

Asumispalveluyksikkö Metsoranta Keuruulla hakee tuntityöntekijöiksi lähi- tai sairaanhoidon opiskelijoita. Sijaistehtävissä voit olla lähihoitaja- ja sairaanhoitajaopiskelija, kunhan sinulla on jo lääkehoitoluvat suoritettuna. 

Lue lisää

Tervetuloa tutustumaan Metsorantaan!

10. elokuuta 2020

Metsomäen Kodit Oy avaa uuden, Metsorannan asumispalveluyksikön Keuruulle syyskuussa 2020. Järjestämme avoimien ovien päivän 25.8. 2020 klo 12–15, johon olet lämpimästi tervetullut!

Lue lisää

Vehkoon Asunnot Multialla tarjoaa nyt myös opioidikorvaushoitoa

8. heinäkuuta 2020

Vehkoon Asunnot  Multialla on saanut Länsi-Suomen Aluehallintovirastolta luvan tarjota opioidiriippuvaisten korvaushoitoa. Näimme olemassa olevan tarpeen korvaushoidon toteuttamiseen päihteettömässä ja turvallisessa ympäristössä, sillä korvaushoito ei joskus onnistu itsenäisesti esimerkiksi mielenterveyden haasteiden vuoksi.

Lue lisää

Villa Soilun toiminta päättyy – uusi yksikkö Keuruulle

28. toukokuuta 2020

Metsomäen Kodit Oy:n hallitus on tehnyt päätöksen Villa Soilun toiminnan päättämisestä. Tulemme avaamaan syyskuussa 2020 uuden 12h palvelu- ja tukiasumisen yksikön Keuruulle. Tiedotamme asiasta lisää heti, kun mahdollista. Lisätiedot kehittämispäällikkö Ritva Leijalalta, p. 050-395 6622.

Lue lisää

Toiminnan kehittämiseen tarvitaan myös asiakaspalautetta

12. toukokuuta 2020

Metsomän Kodit toteutti helmi-maaliskuussa 2020 asiakaspalautekyselyn, jolla haluttiin selvittää erityisesti tilaajatahon sekä muiden sidosryhmien kokemuksia ja mielikuvia toiminnastamme. Kyselyssä saamamme palaute on meille erittäin arvokasta ja se myös aidosti ohjaa työmme suuntaa. Suuri kiitos siis kaikille palautetta antaneille! ​

Lue lisää

Asukkaiden kuntoutumisen tarpeet ohjaavat henkilöstön kouluttautumista

20. huhtikuuta 2020

Metsomäen Kodit kannustaa henkilöstöään syventämään ammattiosaamistaan säännöllisellä kouluttautumisella. Näin varmistetaan osaltaan asukkaan kuntoutumiseen tähtäävän työn laatu. Mahdollisuus kouluttautumiseen lisää tutkitusti myös henkilöstön työhyvinvointia.

Lue lisää

Sähköpostiosoitteeme ovat muuttuneet

28. tammikuuta 2020

Olemme yhtenäistäneet sähköpostiosoitteitamme. Sekä Metsomäen Kodit Oy:n että Vehkoonranta Oy:n henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat nyt muotoa: etunimi.sukunimi@kuntoutumaan.fi. Vanhat osoitteet toimivat rinnalla toistaiseksi ja viestit ohjautuvat niistä uuteen osoitteeseen.

Lue lisää

Avoimet työpaikat: lähihoitajia kesäsijaisuuksiin sekä määräaikaiseen yötyöntekijän tehtävään

28. tammikuuta 2020

Etsimme joukkoomme lähihoitajia eri pituisiin kesäsijaisuuksiin sekä yötyöntekijää määräaikaiseen (opintovapaan sijaisuus) työsuhteeseen. Tavoitteenamme on avata kevään aikana myös uusi yksikkö lähiseudulle, jossa tulemme myös tarvitsemaan sijaisia.

Lue lisää

Kehittämispäällikkö Ritva Leijala: “Luottamus rakentuu yhdessä tekemällä”

27. tammikuuta 2020

Sosionomi Ritva Leijala aloitti vuoden alussa Metsomäen Kodeilla kehittämispäällikkönä. Hänellä on vahva ja monipuolinen kokemus sote-alan vaativista tehtävistä niin asiakastyöstä kuin esimies- ja johtotehtävistäkin. Työkokemusta Leijalalla on kuntasektorilta sekä viimeiset yli 10 vuotta yksityiseltä sote-alan toimijalta, joista viimeiset neljä vuotta Pirkanmaalla.

Lue lisää

Blogi: Kaljarahalla etelään! Tipaton tammikuu kannattaa

17. tammikuuta 2020

Tipattoman tammikuun vietto ja alkoholin käytön vähentäminen muutenkin hyödyttää monella tapaa sekä terveyttä että kukkaroa. Pienilläkin muutoksilla voi saada aikaan suuria vaikutuksia! Lue Piia Virtasen blogi aiheesta.

Lue lisää

Metsomäen Kodeilla hyödynnetään toipumisorientaation oppeja

26. marraskuuta 2019

Toipumisorientaatio tarkoittaa mielenterveyden hoidon suuntausta, jossa tavoitteena on vahvistaa kuntoutujien omia voimavaroja, merkityksellisyyden tunnetta ja toiveikkuutta. Metsomäen Kodeilla otetaan käyttöön toipumisorientaation mukainen lähestymistapa kaikissa kohtaamisissa.

Lue lisää

Laatutyö on koko henkilöstön yhteinen asia

15. marraskuuta 2019

Vehkoonranta Oy:n toiminta on sertifioitu ISO 9001:2015 -laatujärjestelmään asumispalvelun ja tukiasumisen osalta. Laatujärjestelmä ei ole vain kasa paperia toimiston mapissa, vaan arjen toimintaprosesseja, jotka takaavat kaikille asiakkaille tasavertaisen kohtaamisen ja palvelukokemuksen. Vehkoossa laatutyötä tehdään koko henkilöstön voimin ja myös asiakaspalautteisiin peilaten.

Lue lisää

Korvaushoitoasiakkaan hoitopolku Vehkoon Asunnoilla

23. lokakuuta 2019

Usein tilanteessa, jossa henkilöllä on päihteiden käytön lisäksi myös mielenterveydellisisä haasteita, itsenäinen, kotoa käsin tapahtuva korvaushoito ei onnistu. Hoitomuoto ei myöskään onnistu kaikissa asumispalveluja tarjoavissa yksiköissä. Vehkoon Asunnoilla asukkaan korvaushoito onnistuu turvallisesti ja kontrolloiduissa olosuhteissa.

Lue lisää

Avoimet työpaikat: 3 ohjaajaa Mänttään ja Vilppulaan

7. lokakuuta 2019

Haemme työyhteisöihimme Mänttään ja Vilppulaan kahta luonnossa viihtyvää ja kuntouttavaa työotetta käyttävää ohjaajaa vakituiseen sekä yhtä ohjaajaa määräaikaiseen tehtävään kaksi- ja kolmivuorotyöhön. Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan, oma auto on välttämätön.

Lue lisää

Metsomäen Kodit Oy mukana Suomen suurimmmassa avoimien ovien päivässä

6. syyskuuta 2019

Metsomäen Kodit Oy on mukana Suomalaisen Työn Liiton järjestämässä Tervetuloa meille -tempauksessa järjestämällä avoimien ovien päivän kahdessa yksikössään, Villa Soilussa ja Metsomäen Palvelukodissa 2.10.2019.

Lue lisää

KELA:n hyväksyntä päihdehuollon kuntoutuslaitokseksi

14. elokuuta 2019

Vehkoonranta Oy:n yksikkö Vehkoon Asunnot on hyväksytty KELA:n kuntoutusrahaan oikeuttavaksi päihdehuollon kuntoutuslaitokseksi ympärivuorokautisen laitoshoidon osalta. Lupa pitää sisällään 7 asiakaspaikkaa ja se on saatu kesäkuussa 2019.

Lue lisää

Green Care voimaannuttaa ja vahvistaa asukkaiden toimintakykyä

9. heinäkuuta 2019

Metsomäen Kotien arjessa on aina liikuttu ja nautittu luonnossa olemisesta. Vehkoon Asuntojen, Metsomäen Palvelukodin ja Villa Soilun luonnonläheisyys ovat antaneet oivat puitteet retkeilyyn, luonnon tarkkailuun sekä puutarhanhoitoon.

Lue lisää

Uusia lupia ja palveluntuottajasopimuksia

23. huhtikuuta 2019

Asumisyksiköillemme on myönnetty ja uusittu toimintalupia ja voimme kertoa myös palveluntuottajasopimuksista Akaan ja Tampereen kanssa.

Lue lisää

Onnistujan tarina: ”Tessa”

19. huhtikuuta 2019

Meille asukkaidemme kuntoutuminen takaisin arkeen on kaikkein tärkein tavoite. On ilo nähdä, kuinka vaikeistakin lähtökohdista on onnistuttu saamaan elämälle uusi suunta. Asukkaamme "Tessa" kertoo omin sanoin, millaisen polun hän on kulkenut kuntoutumisen tiellä.

Lue lisää

Haemme sijaisia kaksi- ja kolmivuorotyöhön

1. toukokuuta 2019

Haemme yksiköihimme Mänttään (Metsomäen Palvelukoti), Vilppulaan (Villa Soilu) ja Multialle (Vehkoon Asunnot) sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia sekä henkilöitä avustaviin tehtäviin sijaisiksi 1.5. 2019 alkaen.

Lue lisää

Keskisuomalainen uutisoi TUETAR-vaikuttavuusmittarista

19. maaliskuuta 2019

TUETAR®-vaikuttavuusmittari on uudenlainen digitaalinen työkalu kuntoutujan ja kuntoutustyöntekijän yhteiseen käyttöön.

Lue lisää

Kotisivumme uudistuivat

18. maaliskuuta 2019

Palvelemme jatkossa asiakkaitamme yhteisellä internetsivulla ja Metsomäen Kodit -brändillä.

Lue lisää

Metsomäen Kodit Oy:lle myönnetty Avainlippu

5. maaliskuuta 2019

Metsomäen Kodit Oy:lle on myönnetty Avainlippu merkiksi suomalaisesta työstä. 

Lue lisää

TUETAR®-vaikuttavuusmittari tuen tarpeen arviointiin julkaistu

19. maaliskuuta 2019

TUETAR® on digitaalinen työkalu, jonka avulla esimerkiksi päihde- tai mielenterveyskuntoutuja ja kuntoutustyöntekijä voivat yhdessä mitata eri elämän osa-alueiden kehittymistä.

Lue lisää

Toimintaperiaatteet

Toimintamme kulmakiviä ovat yhteisöllisyys, vastuullisuuteen kasvaminen, aktiivisuus ja arjen hallinta. Haluamme vahvistaa ihmisen omia voimavaroja ja auttaa näkemään positiivisia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Luonto on vahvasti läsnä toiminnassamme. Se antaa voimia ja rauhoittaa. Toimimme kaikissa asumisyksiköissämme Green Care -periaatteiden mukaisesti.