Päihde- ja mielenterveyskuntoutujien palveluasuminen (24 h/12 h) Keski-Suomessa

”Irti päihteistä – päihdy elämästä”

Vehkoonrannan asumisyksikkö Multialla tarjoaa asumispalveluita ja toimintaterapiaa päihde- ja mielenterveyskuntoutujille. Vehkoonrannassa toimii myös KELAn hyväksymä päihdehuollon laitoskuntoutus (tästä tarkemmin palveluvalikossamme!).  Asukkaan tavoitteellisen palveluasumisen perustana on yksilöllinen kuntoutumisen suunnitelma yhteistyössä läheisten ja kotikunnan edustajien kanssa – kohti itsenäisempää toimintakykyä ja elämänhallintaa. Tavoitteena on tukea ihmistä vahvistamaan omia voimavarojaan, osallisuutta ja vastuunottoa sekä auttaa näkemään positiivisia tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Vehkoonrannassa on 25 asukaspaikkaa kahdessa kerroksessa. Huoneet ovat valmiiksi kalustettuja, mutta halutessaan asukas voi kalustaa huoneensa omilla huonekaluillaan mieleisekseen. Vehkoonranta sijaitsee maalaismaisemassa peltojen keskellä järven rannalla. Ympäristö luo hyvät mahdollisuudet monenlaiseen ulkoiluun ja tekemiseen. Lisäksi asukkailla on mahdollisuus erilaisiin työtoimintoihin, kuntoiluun talon kuntosalilla tai vaikkapa rentoutumiseen rantasaunalla. Multian keskustaan on n. 13 km ja Keuruulle n. 30 km. Kuljetuspalvelumme ansiosta olemme kuitenkin helposti tavoitettavissa ja pääsemme asiointikäynneille joustavasti. Rauhallinen sijainti mahdollistaa keskittymisen omaan kuntoutumiseen.

Varaa esittely

" Etsin vuosikaudet apua, jossa yhdistyisi päihdehuolto ja mielenterveys. Muutos alkoi, kun jäin pidempiaikaiseen hoitoon ja otin elämässä uuden aikalisän. Kuntouduin ja nykyään elän kuin muutkin ihmiset historiastani huolimatta. Hienointa tässä elämässä on se, että kaikki uudet muistot ovat kauniita muistoja. "

Toimintaperiaatteet

Toimintamme kulmakiviä ovat yhteisöllisyys, vastuullisuuteen kasvaminen, aktiivisuus ja arjen hallinta. Haluamme vahvistaa ihmisen omia voimavaroja ja auttaa näkemään positiivisia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Luonto on vahvasti läsnä toiminnassamme. Se antaa voimia ja rauhoittaa. Toimimme kaikissa asumisyksiköissämme Green Care -periaatteiden mukaisesti.