Auringonlasku mökillä

Metsomäen Kodit Oy ja Vehkoonranta Oy tarjoavat toiminnallista palveluasumista, tukiasuntoja sekä kuntoutumisjaksoja päihde- ja mielenterveyskuntoutujille sekä muille erityisryhmille. Toimimme Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa luonnon ympäröimänä – silti lähellä palveluja. Olemme suomalainen ja yksityinen toimija, jossa yhdistyy pitkä kokemus sekä laadukkaaksi tunnustettu toiminta. Omistajista valtaosa myös työskentelee yrityksissä, joten yrityksen johtaminen ja toiminnan kehittäminen pysyvät lähellä arkea. Toimimme yhdessä Metsomäen Kodit -sateenvarjon alla, kasvaen ja toimintaa aktiivisesti kehittäen.

Metsomäen Kodit Oy:llä on kaksi asumispalveluyksikköä: Metsomäki Mäntässä ja Metsoranta Keuruulla. Vehkoonranta Oy:llä on yksi asumispalveluyksikkö, Vehkoonranta Multialla.

Yksikkömme ovat profiloituneet seuraavasti:

Visionamme on olla Pirkanmaan ja Keski-Suomen laadukkain ja monipuolisimmat palvelut tarjoava mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluja tarjoava toimija. Panostamme palvelujemme kehittämiseen systemaattisesti.

Vehkoonranta Oy:n yksikössä Vehkoonranta (ent. Vehkoon Asunnot) on sertifioitu ISO 9001:2015 -laatujärjestelmään asumispalvelun ja tukiasumisen osalta.

Myös muut yhtiön asumispalveluyksiköt tullaan sertifioimaan lähivuosina. Metsomäen Kodit Oy on Suomalaisen Työn Liiton jäsen.

Metsomäen Kodit Oy perustettiin vuonna 2018, jolloin Metsomäki (ent. Metsomäen Palvelukoti, perustettu 1994) ja Vehkoonranta (ent. Vehkoon Asunnot, ent. Vehkoon Hoitokoti, perustettu 1987) yhdistivät voimansa. Metsomäen Kodit Oy:n muodostavat asumispalveluyksiköt Metsomäki ja Metsoranta. Vehkoonranta-yksikkö (Vehkoonranta Oy) toimii Metsomäen Kodit -sateenvarjon alla yhteistyöyrityksenä.

Viranomaishyväksynnät

Metsomäki (ent. Metsomäen Palvelukoti)

Metsoranta

Vehkoonranta (ent. Vehkoon Asunnot)

Toimintaperiaatteet

Toimintamme kulmakiviä ovat yhteisöllisyys, vastuullisuuteen kasvaminen, aktiivisuus ja arjen hallinta. Haluamme vahvistaa ihmisen omia voimavaroja ja auttaa näkemään positiivisia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Luonto on vahvasti läsnä toiminnassamme. Se antaa voimia ja rauhoittaa. Toimimme kaikissa asumisyksiköissämme Green Care -periaatteiden mukaisesti.